Lizzard XII. report

Letos, konkrétně ve dnech 20.-22. 8. se konal již 12. ročník válečné operace Lizzard. Scénářově se jednalo o rozsáhlé bojové operace družstev a čet, jak pěších, tak mobilních, o kontrolu v regionu. Velmi důležité pro jednotky ISAF je zlomení ozbrojeného odporu a nastolení pořádku v provincii a připravení půdy pro letní mírovou operaci. Pro tyto účely je možné použít jakýchkoliv prostředků ke zničení protivníka a narušení jeho činnosti. Byly využity jak průzkumné mise, útočné operace, přepadové úkoly a obrana pozic. Smyslem operace není bezduchá střílečka. Naopak, smyslem Operace Lizzard je co nejvěrněji napodobit skutečnou bojovou operaci mezinárodních jednotek ISAF a střet s velmi dobře připraveným, odhodlaným a kvalitním povstaleckým hnutím. Všechny jednotky ISAF byly ubytovány ve vojenských stanech na hlavní základně Fort Protector 2.
V pevnosti bylo zajištěno kompletní zázemí včetně chemických toalet, pitné vody, elektrocentrály a dalších stanů, které byly pro příslušníky ISAF k dispozici. Základna ISAF byla pro operaci Lizzard neherní, proto nebyly potřeba držet hlídky na věžích a hlavní bráně do základny jako na Protectoru.

Závěrem operace byly sečteny veškeré herní body, které se získávaly za plnění úkolů a misí. ISAF zvítězil! Náš tým reprezentovali na akci 3 členové, kteří byli pod označením BRAVO 30.

Velitel

Fotogalerie z akce dostupná zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *